Dešťová voda recyklace Drop2Drink   alkapuri.cz

V první části tohoto článku jsme si přiblížili řešení pro recyklaci šedé vody, s nímž dokážete uspořit až 50% nákladů na vodu v domácnosti. Jaké možnosti pro úsporu nám nabízí dešťová voda?

Dešťová voda

Dešťová voda je dosud nedoceněný vynikající zdroj vody, který může využít každý. Nemá obvykle problémy s kvalitou. Sbírání dešťové vody výrazně snižuje čerpání stávajících zásob pitné vody. Může být použita pro nespočet účelů, nejen v domácnosti, ale i v různých podnikatelských odvětvích.

Hospodaření s dešťovou vodou především přináší výraznou úsporu na vodném a stočném. To nejmenší, co můžete udělat, je zavlažovat zahradu dešťovkou místo obvyklého použití pitné vody. 

Nádrž na dešťovou vodu

Důležité v tomto procesu je její zachycení a skladování. Běžný rodinný domek potřebuje nádrže o objemu cca. 5 m3.

Využití dešťové vody:

Zalévání, mytí auta, doplnění venkovního bazénu a další spotřebu mimo dům. Další možností je využití této vody v budově, ke splachování toalety, praní prádla, k úklidu. Méně obvyklé je použití srážkové vody pro sprchování a koupání. 

Co jste možná nevěděli je to, že s využitím filtrační jednotky D2D je možné proměnit dešťovou vodu na plnohodnotnou pitnou vodu a využít ji v domě bez jakýchkoliv omezení jako hlavní nebo doplňkový zdroj vody, který navíc prakticky nic nestojí.

Mikrobiologicky bezpečná pitná voda

Se systémem Drop2Drink si můžete doma připravit pitnou vodu z dešťové vody. Dešťová voda je vyčištěná mikrofiltrem, aktivním uhlíkovým filtrem, membránovým filtrem (UF) a jednotkou UV-C záření. Drop2Drink je klíčová součást systému sběru dešťové vody. 

Dešťová voda jako plnohodnotný zdroj pitné vody v domácnosti

Dešťová voda recyklace Drop2Drink   alkapuri.cz

Zařízení Drop2Drink má průtok 20 nebo 30l/min, a je proto v kombinaci s dostatečnou nádrží na dešťovou vodu plnohodnotným zdrojem pitné vody pro domácnost. Můžete k němu připojit všechny umyvadla, sprchu, vanu, myčku na nádobí, pračku a toalety. Kdekoliv vodu potřebujete!

Zajistěte si nezávislost a soběstačnost, udržujte celou Vaši domácnost v provozu pouze díky dešťové vodě!

Stavíte dům nebo rekonstruujete?  

Chcete do svého bydlení zakomponovat udržitelná řešení a šetřit přírodní zdroje i své finance? Recyklovat efektivně vodu v domácnosti?

Technologie, které mají smysl, na co se zaměřit při stavbě, rekonstrukci a výběru vhodného řešení pro váš domov či jakoukoliv budovu, kde dochází na každodenní bázi k velké spotřebě vody.

Tato a další témata již brzy ve Vaší e-mailové schránce!